Τελευταια Νεα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Προτεινομενη Αναρτηση

Zara Home: H συλλογή Άνοιξη Καλοκαίρι 2018

Στη νέα συλλογή Zara Home «In Bloom» SS 2018 αναβιώνει, η ανθισμένη, ρομαντική και floral τάση. Η έμπνευση για τη νέα σαιζόν προέρχεται ...

Unknown

Σπίτι φτιαγμένο από πηλό χωρίς τούβλα!



Θεωρείται το μεγαλύτερο έργο αγγειοπλαστικής στον κόσμο!



Ένα πλήρως κατοικήσιμο και λειτουργικό σπίτι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από πηλό, σαν ένα κεραμικό, από τη μία είναι αρχιτεκτονική πρωτοτυπία και από την άλλη καλλιτεχνικό επίτευγμα.

Αυτό το μείγμα αρχιτεκτονικής και τέχνης, η Casa Terracota βρίσκεται στην πόλη Βίλα ντε Λέιβα (Villa de Leyva), στην Κολομβία και είναι έργο του αρχιτέκτονα Οκτάβιο Μεντόζα (Octavio Mendoza).

Είναι ένα διώροφο εξοχικό σπίτι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από πηλό, ακολουθώντας την παραδοσιακή κεραμική τέχνη, αν και κανείς δεν μπορούσε να φτανταστεί την εφαρμογή της σε αυτό το μέγεθος.

Ο Κολομβιανός αρχιτέκτονας έφτιαξε το σπίτι των 1.650 τετραγωνικών μέτρων, για να δείξει ότι κάτι τόσο απλό υλικό, όσο ο πηλός, μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε αρχιτεκτονικό εργαλείο.

Η ιδέα του να χρησιμοποιήσει το χώμα ως οικοδομικό υλικό μπορεί να μην είναι καινούργια, είναι γνωστά και στην Ελλάδα τα πλίνθινα τούβλα, αλλά το μεγάλο του όραμα ήταν κάτι περισσότερο από μια απλή κατασκευή.

Ο Mendoza σμίλεψε ολόκληρη την κατοικία, χωρίς να χρησιμοποιήσει άλλα υλικά για να στηρίξει τη διώροφη δομή.

Στη συνέχεια άφησε τον ήλιο να αναλάβει δράση, που έψησε και σκλήρυνε τον εύκαμπτο πηλό, τον οποίο μεταμόρφωσε σε στερεό και ανθεκτικό κεραμικό.

Δεδομένης της μοναδικής, κεραμεικής κατασκευής του, αναφέρεται ως το «μεγαλύτερο κομμάτι κεραμικής στον κόσμο».

Ακόμα και η μορφή του σπιτιού μιμείται τη φυσική καθώς ο αρχιτέκτονας αποφεύγει τις γωνίες. Τα τοιχώματά του σχηματίζουν καμπύλες, όπως και ο τρόπος που οι γύρω λόφοι κυλούν προς τον ορίζοντα.

Το εσωτερικό είναι ευάερο, με λειτουργικά υπνοδωμάτια, χώρους καθιστικού, ακόμη και μπάνια όλα κατασκευασμένα από πηλό. Τα έπιπλα, επίσης, δημιουργήθηκαν από χώμα και νερό.























Πηγή: Atlas Obscura / Επιμέλεια Snoopit24

Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας